Att tänka på med magasinering

Det finns många anledningar till varför ett behov av magasinering uppstår. Ditt garage är plötsligt överfullt med gamla leksaker och möbler du inte använder. Du ska flytta från en större bostad till en mindre. Du ska renovera och behöver magasinera de saker som står i vägen för renoveringen. Vad din anledning än är så finns det vissa saker som är viktiga att hålla koll på vid magasinering. Även om vi erbjuder enkel magasinering i Uppsala är det vissa frågor du själv behöver sköta, och därför vissa frågor du behöver ställa dig själv:

Hur mycket utrymme behöver jag?

Många hyr mer utrymme än vad som egentligen behövs. Storleken på flyttlådor kan variera men ligger vanligtvis på mellan 0,5 – 1 kvadratmeter. Samtidigt kan det vara skönt att veta att du inte behöver stapla på höjden och att du har lite extra utrymme. Det är dessutom inte helt ovanligt att du har mer saker att magasinera än du själv tror. Det viktiga är att du känner dig säker på att dina saker faktiskt får plats. Magasinerar du hos oss kan du alltid välja att uppgradera till ett större förråd om du skulle inse att dina saker inte får plats.

Hur ska jag packa mina saker?

Ett vanligt misstag är att tänka att du har så pass få saker att du inte behöver organisera och packa i flyttlådor. Att organisera och packa i flyttlådor kommer alltid göra det lättare för dig att packa, flytta och hitta bland dina saker i förrådet. Packar du i flyttlådor så bör du även märka lådorna.

Tips! Märk alltid dina flyttkartonger med vilket innehåll de har. Även om anser dig ha bra koll på vad som ligger i vilken flyttlåda så är det inte säkert att du gör det om ett år. Det tar inte många minuter och du kommer att tacka dig själv i framtiden. Märk gärna kartongerna både på ovansidan och långsidan. Det hjälper så att du enkelt kan läsa även när kartongerna står staplade på varandra.

Viktigt att tänka på är självklart även att du packar så att ömtåliga saker inte riskerar att gå sönder. Våra förråd är torra och säkra, men under flyttens gång är dina saker inte alltid lika säkra.

Hur ska jag förflytta mina saker?

Planera i förväg. När ska du flytta dina saker, hur mycket saker har du och hur långt ska de förflyttas? Behöver du hyra transport så kan det vara en god idé att göra detta i förväg. Du bör även tänka på vad det är som ska transporteras. En soffa kanske tar lika mycket plats som sex flyttlådor, men är betydligt mycket svårare att hantera. Genom att fundera och planera i förväg så ser du till att flytten till och från förrådet går så smidigt som möjligt.